Ik lees net op internet dat het homohuwelijk gelegaliseerd is in Duitsland. Aan de ene kant ben ik daar super blij om, aan de andere kant vind ik het raar. Dat homohuwelijk niet hoor, dat vind ik de normaalste zaak van de wereld. Maar dat zoiets wereldnieuws is, vind ik ernstig verdrietig. Natuurlijk mogen mensen van dezelfde sexe ook trouwen. Natuurlijk. Geen haar op mijn hoofd (en ik heb veel haar) die zou kunnen bedenken dat sommige mensen wel mogen trouwen en andere mensen niet.

Ik vraag me af wie zich ooit de bevoegdheid heeft toegeëigend te bepalen welke mensen wel en welke mensen niet met elkaar mogen trouwen. Zie je het al voor je. Een vergadering tussen een aantal mensen met de volgende uitkomst: 4 tieten met een trouwring is verboden. 2 tieten en een piemel mag wel. 2 piemels is verboden. Wat? U zegt? Op basis waarvan?

Het nieuwsbericht wat ik bekeek, heeft de volgende tekst: Duitsland legaliseert homohuwelijk, Merkel stem tegen. Merkel is een wereldleider. Een wereldleider die anno 2017 tegen een homohuwelijk stemt. Een wereldleider die moet zorgen voor sociale integratie, die het hoofd moet bieden aan vluchtelingenproblematiek, die een enorm groot land moet besturen om ervoor te zorgen dat het goed gaat met de bewoners van dat land, die stemt tegen het recht van twee zelfde-sexe-mensen om te trouwen.

Op basis waarvan besluit Merkel dat ze tegen een homohuwelijk is? Gezond verstand? Nee, dat kan het niet zijn, gezond verstand is uitgesloten van zoiets onlogisch. Ik houd twee opties over. De eerste is dat Merkel in opdracht van iemand probeert het homohuwelijk tegen te houden. De tweede optie is dat Merkel haar besluit neemt op basis van een overtuiging. Dat Merkel in haar jongere jaren geconditioneerd is met de overtuiging dat twee zelfde-sexe-samen fout is.

Ik kan iedereen aanraden, inclusief mevrouw Merkel, zijn of haar conditioneringen regelmatig onder de loep te nemen. Vaak blijk je als mens te reageren vanuit oude overtuigingen, oude pijn, oud gedrag. Dat zou niet zo erg zijn als je jezelf en de mensen om je heen daar niet te kort mee zou doen. Ouders geven hun kinderen overtuigingen mee waarvan zij denken dat die goed zijn voor hun kinderen. Maar dat het voor hen gewerkt heeft, wil niet zeggen dat het voor de kinderen ook het beste is. Dat het voor mevrouw Merkel werkt om tegen het homohuwelijk te zijn, betekent niet dat die overtuiging ook goed is voor de mensen om haar heen of de mensen in Duitsland.

Ik zou iedere lezer van deze blog willen aanraden, even een moment te stoppen met alles op het moment dat je de neiging hebt om heel heftig te reageren op een bepaald onderwerp. Even je overtuigingen aangaande het onderwerp onder de loep te nemen. Weet je zeker dat de mening die je hebt van JOU is, of heb je die mening te leen van andere mensen en kan die maar beter retour afzender?

Ik wens je een vrij leven vol eigen keuzes!